onsdag 14 mars 2012

På Hotellet / Dygnsrytm

På hotellet
Antagligen så har du ett hotell med luftkonditionering eller sk ”aircond” och mitt tips är att använda den så lite som möjligt. Även om det är grymt varmt så anpassar sig kroppen till temperaturen om den bara får en chans till det. Om du däremot har ac:n på hela natten så blir varje ny dag precis lika chockartad som den första dagen!

Ställ in tempen på kanske 23-25 grader och kör den nån halvtimme innan du skall sova och stäng sedan av den när du lägger dig. Då kan du fortfarande somna ganska lätt, men värms långsamt upp under natten så att morgontempen blir behaglig. Själv så blir jag förkyld på ca 25 minuter om jag sitter i en kall taxi. Besserwissern petar nu upp sina glasögon på näsan, sätter pekfingret i vädret och säger med dryg nasal röst:

-Man blir faktiskt sjuk av BAKTERIER och virus, INTE kyla!

Låt gå för det, men symptomen är exakt desamma; rinnande näsa, nysningar, ont i halsen och huvudvärk. Skippa ac:n så mycket du kan så mår dina luftvägar bättre!

Kyla är för övrigt en lyx. Ju dyrare affär du går in i, desto kallare är den. Samma sak på bussarna. Lokalbussen har inte ens fönster och är samma temp som ute, medans den dyraste VIP-bussen kan ligga på ned mot +13 grader! Tag med jacka, långbyxor och halsduk om du skall åka buss, även om det är +35 grader ute. Desamma gäller på biografer som också är löjligt "lyxiga" i sin kallhet.


Dygnsrytm
Sov INTE på dagen ni ankommit även om ni är rejält trötta och slitna! Håll er vakna och ät era måltider efter thaitid. Detta i kombination med solljuset hjälper er biologaska klocka att ställa om sig och ni kommer fortare in i rätt dygnsrytm!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar