tisdag 13 mars 2012

Terror / Om något händer / Olyckor / Testamente

Terror
Tyvärr så har de höjt terrorvarningarna i nästan hela världen och de kommer nog inte att sänkas på länge. De goda nyheterna är att av alla kommunikationsmedel som finns så är det troligtvis MINST RISK att det skall ske något på en flygplats, detta på grund av den omfattande säkerheten med vakter, röntgen mm.

Oavsett var ni byter plan i världen så kommer ni också bara att vistas ibland människor som redan har passerat säkerhetskontrollen, och därmed borde vara ”säkra”.


Om något händer

Bättre att vara mentalt förberedd. VAR LUGN! OM något händer på flygplatsen, folk börjar skrika eller så, spring åt andra hållet, men STANNA om någon skriker STOP! Det vore ju illa att bli skjuten av misstag av en vakt. Behåll också lugnet på planet om något skulle hända, det är paniken som är farligast.

Försök också behålla lugnet så gott det går också emot fylltrattar och skrikande barn. Det är nu öronpropparna och ögonmasken ni packat med kommer till sin första användning! :)


Olyckor

Är väldigt vanligt på vägarna. Många kör fulla, och turister som aldrig förut kört motorcykel är farliga i trafiken, särskilt de som hyr en större och häftigare bike.
Man kan också tänka sig hur det ser ut när en pickup med tio personer på flaket kör in i ett fundament eller kör av vägen. :-S

ANVÄND HJÄLM och unna dig lyxen att bli körd av andra! Lade du in numret 1669 till "larmcentralen" förresten? Ring up och räck över telefonen till närmsta Thailändare!

Hemma i Sverige stannar folk upp och hjälper till vid en olycka, men härnere händer det tyvärr att folk bara kör förbi/runt de skadade. Som sagt, ring upp själv och räck över telefonen!

Sköterska heter:   "Payabaan"
Ambulans heter:   "Rått-Payabaan"
Sjukhus heter:      "Rång-Payabaan"


Testamente
Nu blir det plötsligt VÄLDIGT jobbigt och allvarligt! Alla borde ha nedskrivet hur de vill ha sin begravning mm, och inte bara för att de skall på semester på andra sidan jordklotet.

Jag skrev mitt testamente för 6 år sedan och det får en att tänka efter en hel del, men det känns också bra att förlika sig med sin död, vi skall som de säger ”alla den vägen vandra”.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar