tisdag 13 mars 2012

Före resan / Reservnyckel / Larm? / Räkningar

Före resan!
Okej! Biljetterna är köpta och du går som en äggsjuk höna och väntar på resdagen. Vad skall du göra fram tills dess?

Tidningen
Avbeställ! Det blir fort fullt innanför dörren/i lådan som det är. Du kan ju också skriva en "Reklam, Nej tack!" och ha uppe medans du är borta.

Nyckel
Ordna med extra nyckel till grannen om det skulle hända något. (du som har en snokande granne kan ge henne ;) nyckeln i ett förseglat unikt kuvert, då vet du om hon varit inne eller ej!


Larm
Skriv ned koden till de som behöver den, de blir jättearga om du inte svarar i din telefon när det redan dragit igång. Du bör kanske också ändra numret som larmcentralen ringer upp till någon som är närmare hemmet.

Du som är arbetslös
Anmäl din frånvaro till både A-kassa och arbetsförmedlingen. Det kan bli STORA problem för dig om du missar ett möte! Ibland kommer kallelsen fram samma dag som du skall vara där, och då är du körd!

Försäkringskassan
Kan ha synpunkter på att du reser, detta får du kolla själv!

Räkningarna?
Betalas hur? Det finns autogiro för de flesta, och om du bara har någon som skickar OCR numren till dig (eller har e-faktura) så kan du betala online. Om du använder dina BANK/KREDITKORT på allmänna datorer så KAN dina kortnummer kapas, men om du bara använder Bankdosan så kan INGEN ANNAN komma in på din bank!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar