onsdag 14 mars 2012

Toaletter

Toaletter
Nöden har ingen lag och någon gång, någonstans kommer ni att stöta på huk-toan. Den är en låg oval porslinsskål på golvet med ett räfflat område på båda sidorna att sätta fötterna på.

Man använder sig av den genom att:
  1. Ta av sig byxor och underkläder och hänga dessa på dörrhandtaget eller en krok, sedan ta på sig skorna igen och sätta sig på huk över skålen, ansiktet mot dörren.
  2. Efter uträttat behov så märker man att det inte finns något papper, men väl en behållare med vatten och en skopa, alternativt en liten slang med munstycke.
     
  3.  För in din vänsterhand under skrevet framifrån och tvätta dig ren samtidigt som du sprutar/häller vatten i skåran bakifrån med andra handen bakom din rygg .
     
  4.  Använd sedan skopan för att ösa vatten i skålen några gånger för att spola.

Om du har tur finns det ett handfat som du kan tvätta händerna i utanför toan, och om du har JÄTTETUR så finns också en intorkad liten tvål! (köp en lott!)


Anledningen till att man som ovig västerlänning tar av sig byxorna helt och hållet är att man befinner sig i ett brunt läge om man skulle vingla under själva uträttandet. Dessutom är det oftast blött på golvet, så man vill inte att kläderna stöter i.

På en del toaletter får man inte spola ned papper då det fastnar i rören. Lägg det i  papperskorgen, även om det är äckligt. Prova att använda vattnet, det ÄR mera hygieniskt! "When in Rome..." :)



1 kommentar:

  1. ..jag tycker dock av erfarenhet att det "stänker" mer om man har ansiktet mot dörren när man kissar (kanske för att jag är tjej), och mindre stänk om man har ryggen mot...och det där med att ta handen mellan benen o tvätta samtidigt som man balanserar en skopa med vatten som man ska hälla med andra handen över rumpan ,kräver väldigt lång vänsterarm, väldigt skillad högerarm och en nästan obefintlig rumpa, och tro mig jag har försökt, är ändå hyfsat vig och inte så himla storrumpad..tacka vet jag rumpslang!!..men får väl fortsätta att träna :-)

    SvaraRadera